Wat wordt verstaan onder het Reeshofpark: De ruimte tussen Heerevelden en Campenhoef enerzijds en tussen Tuindorp de Kievit en Dongewijk anderzijds is het Reeshofpark. Door deze centrale ligging, maar ook door de omvang en de inrichting is het Reeshofpark de belangrijkste recreatieve groenvoorziening in Reeshof. In het park liggen de nodige recreatieve voorzieningen (sport- en speelvelden, skatebaan) en het park biedt ook volop vrije ruimte om allerlei activiteiten en evenementen te laten plaatsvinden.
Om het park voor iedereen een fijne plek te maken zijn er regels en afspraken. Hieronder ziet u een overzicht.

Leefregels
Het Reeshofpark heeft de aanduiding 'groen', daar zitten verschillende regels aan verbonden. Als deze niet gehanteerd worden kunt u de pagina 'Wat te doen bij overlast' raadplegen.
- Er mag niet gefietst worden op de wandelpaden.
- Tussen 00.00 en 06.00 mag u het park niet betreden, zie artikel 461 wetboek van strafrecht.
- Het Reeshofpark is een voor verkende nachtland locatie waar een Traumahelikopter kan landen. Een Traumahelikopter wordt alleen ingezet in geval van uiterste nood. Voor meer informatie zie https://www.infomil.nl
- Het Reeshofpark heeft een eigen huisnummer. Handig als je een pizza wilt laten bezorgen terwijl je lekker in het park zit. Het parkhuisje nummer 4 is te vinden bij de skatebaan en dient ook als prullenbak.
Evenementen
In het Reeshofpark mogen verschillende evenementen plaatsvinden. Deze worden onderverdeeld in de volgende vier categorieën:
- Kennisgevingsevenementen (0-evenementen): een evenement met een laag risicoprofiel, waarvoor geen vergunning hoeft te worden aangevraagd. Dit evenement heeft een meldingsplicht bij de gemeente.
- Reguliere evenementen (A-evenementen): een regulier evenement met praktisch geen risico’s, waarbij operationele voorbereiding en uitvoering door een of meer diensten op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid (OOV) niet noodzakelijk worden geacht. Dit evenement heeft een vergunningsplicht bij de gemeente.
- Aandacht-evenementen (B-evenementen): een evenement met één of meerdere aanzienlijke risico’s, waarbij operationele voorbereiding en uitvoering door één of meer OOV-diensten voorstelbaar wordt geacht. Dit evenement heeft een vergunningsplicht bij de gemeente.
- Risicovolle evenementen (C-evenementen): een evenement waarbij sprake is van één of meerdere grote risico’s, waarbij operationele voorbereiding en uitvoering door één of meer OOV-diensten noodzakelijk worden geacht. Dit evenement heeft een vergunningsplicht bij de gemeente.
- Er mogen op jaarbasis 4 dagen met versterkt geluid plaatsvinden met een norm 55 dB(A) / 70 dB(C) plaatsvinden.
- Er mogen op jaarbasis 10 dagen met versterkt geluid plaatsvinden met een norm van 70 dB(A) / 85 dB(C) plaatsvinden.
- Evenementen mogen op zo t/m do tot 22.00 doorgaan en vrij-zat tot 00.00.
- Collectieve feestdagen zijn een uitzondering op de hoeveelheid geluidsdagen en vallen niet onder deze regeling. Collectieve dagen in het Reeshofpark zijn: Kermis, Carnaval, Koningsnacht, Koningsdag, Nieuwjaar, introductiedagen van universiteit en hogescholen.
- Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van KinderVakantieWerk Reeshof, hebben een uitzonderingspositie. Dit is opgenomen in het Burgemeestersbesluit. Deze dagen tellen niet mee in de telling van dagen met versterkt geluid. De vrijdag heeft KinderVakantieWerk een vrijwilligersfeest. Deze dag wordt aangemerkt als grote geluidsdag van 70 dB(A) / 85 dB(C). Hiervoor dient KinderVakantieWerk een vergunning aan te vragen.
Horeca
De Horeca rondom het Reeshofpark heeft een categorie 2. Hieronder leg ik u globaal uit wat de afspraken
- Omliggende horeca dient een melding te maken of een omgevingsvergunning aan te vragen bij momenten dat meer dan 50 mensen binnen gelaten worden. Zie www.lokaleregelgeving.overheid.nl
- Voor meer informatie zie www.omgevingswet.overheid.nl
- Aanvullende regels volgen.
Meer informatie:
Plattegronden